English Version

Privacy Policy

Fullrich Malaysia Sdn Bhd (hereinafter, “FM”, “we”, “us”, or “our”) values privacy and we are committed to protect all Personal Information (as defined below)
kept by us, in accordance with the relevant law which includes the Personal Data Protection Act 2010.

This Privacy Policy describes how FM collects, records, holds, stores, uses, discloses, transfers and processes data classified as personal information that FM collects
from an individual associated with the services available through our mobile App and App/Website.

We are committed to conduct our business in accordance with these principles in order to ensure that the confidentiality of personal information is protected and maintained.

By using our Services, you agree to the terms of this Privacy Policy and you will be deemed to have consented to the collection, use and disclosure of your Personal Information in accordance with this Privacy Policy.

1. INFORMATION WE COLLECT

When you create a FM account, or otherwise provide FM with your personal information through your use of the App/Website, FM collects personal information which may include your:

  • Full name;
  • Identification number (e.g. passport number, identity card number, etc.);
  • Home and/or work address;
  • Email address;
  • Bank account details; and
  • Phone number (mobile and/or fixed line)

2. CONSENT FOR COLLECTION, USE AND DISCLOSURE

  1. Your use of the App/Website and/or registration for FM’s services constitutes your consent to the terms of this Privacy Policy.
  2. FM reserves the right to amend this Privacy Policy at any time with or without notice. When it does, FM will also revise the “last updated” date at the top of this Privacy Policy.
  3. FM will notify you by email regarding material changes to this Privacy Policy that will affect information collected from you in the future. In certain circumstances, however, FM may not notify you, for example, in cases relating to any contravention of the law by you, collection of debt owed to us or compliance with requests from law enforcement agencies or a court order.
  4. By continuing to access and use the service on the App/Website, you are deemed to have accepted any change to the provisions of this Privacy Polic
  5. If you provide personal information of any third party to FM, we assume that you have obtained the required consent from that relevant third party to share and transfer his/her personal information to us.
  6. You may withdraw your consent under this Privacy Policy at any time by sending an email to us that in the event you withdraw your consent, FM may suspend its provision of products and/or services to you.

3. COLLECTION OF PERSONAL INFORMATION

  1. FM may collect personal information through, but not limited to the following means:
    1. Opening a FM account
      By signing up for a FM account or use of the FM services, you may be required to enter your personal information which will be kept with your account
    2. Social Media
      If you sign up for a FM account using your social media account, link your FM account to your social media account or use other FM social media features, FM may access information about you which you have voluntarily provided us via that social media provider in accordance with that provider’s policies and FM will manage your personal information which FM has collected in accordance with this Privacy Policy.
  2. FM limits its collection of personal information only to information which is necessary for the provision of the FM services and the operation of the App/Website.
  3. FM does not knowingly collect any personal information from any person under the age of eighteen (18) years.

4. PURPOSE OF COLLECTION AND USE OF PERSONAL DATA

  1. FM reserves the right to collect and use your personal information for the following purposes:
    1. to comply with any applicable law, regulation, legal process and/or government request, including but not limited to ‘Know Your Customer’ principles, customer due diligence, anti-money laundering and anti-terrorism financing-related purposes
    2. market research to better understand your needs in relation to the FM services;
    3. to improve the App/Website and FM’s products and/or services;
    4. to fulfil your requests when using our products or services;
    5. to fulfil transactions with FM merchants;
    6. to communicate with you and other visitors to the App/Website, to inform you (where necessary) of any upgrade, as well as of other products and services available from FM, its affiliates, and third parties;
    7. to allow you to access limited-entry areas of the App/Website;
    8. to personalize any of our services and products for you and to deliver targeted advertisements and offers from us and third parties;
    9. for any billing requirement and to maintain relevant payment records;
    10. to respond to any claim by third parties or in response to any potential breach of any agreement or policy that governs your use of the App/Website or any FM product or service;
    11. to protect the rights of FM, including but not limited to the security or integrity of the App/Website;
    12. to identify and resolve any technical problem relating to the App/Website and our products and/or services; and/or
    13. for our business or operational analysis, marketing, and other promotional purposes.

5. COLLECTION OF OTHER DATA

  1. FM may use cookies, which may track your activity across the Apps/App/Website and record data which includes:
    1. your computer’s IP address;
    2. browser type;
    3. webpages you visited before you came to the App/Website;
    4. the pages within the App/Website which you visited;
    5. the time spent on those pages, items and information searched for on the App/Website, access times and dates, and other statistics
  2. The data collected may be used by FM for the following purposes:
    1. analysis and evaluation in order to help FM to improve the App/Website and the products and services FM provides;
    2. enabling certain features and functions on the App/Website, or services, including but not limited to remembering your username, browsing preferences, and other service preferences;
    3. building up a profile of how you and other users use the FM App/Website;
    4. administering FM services to you and to our advertisers; and
    5. establishing usage statistics on the FM platform.
  3. Most internet browsers provide you the option of turning off the processing of cookies. You may turn off cookies while browsing the App/Website, but this may result in the loss of functionality, restrict your use of the App/Website and/or delay or affect the way in which it operates.

6. DISCLOSURE, PROCESSING AND RETENTION OF DATA

  1. FM shall only disclose your information:
    1. to FM’s employees, independent contractors, subsidiaries, affiliates, consultants, business associates, service providers, suppliers and agents, acting on FM’s behalf for any of the purposes identified under section 4 of this Policy;
    2. if FM has reason to believe that disclosure is necessary to identify, contact or bring legal action against someone who may be causing injury to or interference (either intentionally or unintentionally) with FM’s rights or property, other users of the App/Website, products or services, or anyone else that could be harmed by such activities; or
    3. to respond to judicial process and provide information to law enforcement agencies or in connection with an investigation on matters related to public safety, as permitted by law, or otherwise as required by law.
  2. Personal information collected from you may also be transferred to a third party in the event:
    1. FM engages its affiliates and/or other third parties to provide certain products and/or services to you on FM’s behalf. In such cases, FM will only provide information to such third parties on a ‘need to know’ basis, and FM will limit their rights to use and further disclose your personal information as appropriate in the course of their work for FM ;
    2. to verify the accuracy of the personal information that has been provided to us;
    3. to detect, prevent or otherwise address fraud, security or technical issues;
    4. the business of this App/Website or a part of it and the customer data connected with it is sold, assigned or transferred, in which case we would require the buyer, assignee or transferee to treat personal information in accordance with this Privacy Policy; or
    5. we are required to do so because of an applicable law, court order or governmental regulation, or if such disclosure is otherwise necessary in support of any criminal or other legal investigation or proceeding here or abroad.
  3. Where payments to FM’s merchants are made through the App/Website, FM may share personal information which can include your name, delivery address, and telephone number, for the purposes of enabling the FM merchant to fulfil the transaction.
  4. Information relating to bank accounts and other financial information will never be disclosed to anyone through this App/Website, unless FM must do so to comply with any applicable law, regulation, legal process and/or government request.
  5. Where personal information is shared with third parties, FM will exercise all reasonable endeavours to ensure that such third parties keep your personal information secure.
  6. We may transfer your personal information to countries other than the country in which the data was originally collected. When we transfer your personal information to other countries, we will protect that information as described in this Privacy Policy and comply with applicable legal requirements providing adequate safeguards for the transfer of your personal information to other countries.
  7. After your account becomes inactive (that is, if you request to be removed from FM’s database), FM will keep your personal information in its archives for a duration as may be required under any applicable laws or regulations. Your information will be used only as necessary for tax purposes or to prove FM’s compliance with any applicable law.

7. ACCESS AND UPDATES TO PERSONAL INFORMATION

  1. You have the right to access and review any personal information FM has collected and retained from you.
  2. You are responsible for informing FM about changes to your personal information from time to time and have the right to request for the amendment of inaccurate or incomplete personal information by submitting a request via email. FM will screen and verify all requests before effecting the corrections. Once verified, FM will affect the corrections or updates as soon as commercially feasible.
  3. In order to verify your personal information, FM may request you to provide supporting documentation to corroborate the personal information provided.

8. SECURITY SAFEGUARDS

  1. FM protects your personal information by:
    1. restricting third party access to any personal information;
    2. maintaining relevant software and technology within the App/Website and FM payments platform to prevent unauthorized computer access;
    3. securely destroying your personal information when it is no longer needed for any legal or business purpose.
  2. FM uses high grade encryption technologies when processing your financial details to keep your personal information safe and secure.
  3. If you believe that your personal information on the FM App/Website has been breached or compromised, please contact FM immediately.
  4. Your password is the key to your account. FM encourages you to use unique numbers, letters and special characters. Do not share your FM password to anyone. If you share your password with others, you will be responsible for all actions taken in the name of your account and you could also be subject to legally binding actions taken on your behalf. If your password has been compromised, or you have grounds to believe it has been compromised, for any reason, you should immediately change your password.
  5. You are reminded to log off from your account and close the App when finished using a shared device.

9. EXTERNAL APP/WEBSITE LINKS

  1. Certain pages of the FM App/Website may feature links to external App/Websites owned or operated by third parties. FM will not be responsible for the content, information, operation or activities of those App/Websites. FM strongly recommends that you cautiously read and understand any third-party App/Websites’ privacy policy before you share your personal information with those App/Websites.

10. CONTACT US

  1. For any inquiries you may email to our support team at support@fullrich.com.my. products and services provided by us are subject to the applicable FM Terms and Conditions found on the FM App/Website and governed by the laws of Malaysia.

Versi Bahasa Malaysia

Dasar Privasi

Fullrich (Malaysia) Sdn Bhd (selepas ini, "FM", atau "kami") menghargai privasi dan kami komited untuk melindungi semua maklumat peribadi (seperti yang ditakrifkan di bawah) yang disimpan oleh kami, selaras dengan perundangan yang berkaitan yang termasuk Akta Perlindungan Data Peribadi 2010.

Dasar Privasi ini menerangkan bagaimana FM mengumpul, merekod, memegang, menyimpan, menggunakan, mendedahkan, memindahkan dan memproses data yang diklasifikasikan sebagai maklumat peribadi bahawa FM mengumpulkan daripada individu yang berkaitan dengan perkhidmatan yang disediakan melalui aplikasi mudah alih dan Aplikasi/Laman web kami.

Kami komited untuk menjalankan perniagaan kami selaras dengan prinsip ini bagi memastikan bahawa kerahsiaan maklumat peribadi adalah dilindungi dan dikekalkan.

Dengan menggunakan perkhidmatan kami, anda bersetuju dengan terma Dasar Privasi ini dan anda akan dianggap telah bersetuju dengan pengumpulan, penggunaan dan pendedahan maklumat peribadi anda menurut Dasar Privasi ini.

1. MAKLUMAT YANG KAMI KUMPUL

Apabila anda mencipta akaun FM, atau menyediakan FM dengan maklumat peribadi anda melalui penggunaan Aplikasi/Laman web, FM mengumpulkan maklumat peribadi yang mungkin termasuk:

  • Nama penuh;
  • Nombor Pengenalan (cth. nombor pasport, nombor kad pengenalan, dsb.);
  • Alamat rumah dan/atau alamat kerja;
  • Alamat e-mel;
  • Butiran akaun bank; dan
  • Nombor telefon (telefon bimbit dan/atau talian tetap)

2. KEBENARAN PENGUMPULAN, PENGGUNAAN DAN PENDEDAHAN

  1. Penggunaan Aplikasi/Laman web dan/atau pendaftaran untuk Perkhidmatan FM merupakan persetujuan anda terhadap terma Dasar Privasi ini.
  2. FM berhak meminda Dasar Privasi ini pada bila-bila masa dengan atau tanpa notis. Apabila ia tidak, FM juga akan menyemak tarikh "terakhir dikemaskini" di bahagian atas Dasar Privasi ini.
  3. FM akan memaklumkan anda melalui e-mel mengenai perubahan material kepada Dasar Privasi ini yang akan menjejaskan maklumat yang dikumpul daripada anda pada masa akan datang. Dalam keadaan tertentu, namun, FM mungkin tidak memberitahu anda, contohnya, dalam kes yang berkaitan dengan apa-apa pelanggaran undang- undang oleh anda, kutipan hutang yang terhutang kepada kami atau pematuhan dengan permintaan daripada agensi penguatkuasaan undang-undang atau perintah mahkamah.
  4. Dengan meneruskan akses dan menggunakan perkhidmatan pada Aplikasi/Laman web, anda dianggap telah menerima apa-apa perubahan kepada peruntukan Dasar Privasi ini.
  5. Jika anda memberikan maklumat peribadi mana-mana pihak ketiga kepada FM, kami menganggap bahawa anda telah mendapat persetujuan yang diperlukan daripada pihak ketiga yang berkaitan untuk berkongsi dan memindahkan maklumat peribadinya kepada kami.
  6. Anda boleh menarik balik persetujuan anda di bawah Dasar Privasi ini pada bila-bila masa dengan menghantar e-mel kepada kami bahawa sekiranya anda menarik balik persetujuan anda, FM boleh menggantung penyediaan produk dan/atau perkhidmatan kepada anda.

3. PENGUMPULAN MAKLUMAT PERIBADI

  1. FM mungkin mengumpul maklumat peribadi melalui, tetapi tidak terhad kepada cara berikut:
    1. Membuka akaun FM
      Dengan mendaftar untuk akaun FM atau menggunakan Perkhidmatan FM, anda mungkin perlu memasukkan maklumat peribadi anda yang akan disimpan dengan akaun anda.
    2. Media sosial
      Jika anda mendaftar untuk akaun FM menggunakan akaun media sosial anda, memautkan Akaun FM anda ke akaun media sosial anda atau menggunakan ciri media sosial FM lain, FM boleh mengakses maklumat mengenai anda yang anda secara sukarela berikan kepada kami melalui media sosial pembekal mengikut dasar pembekal tersebut dan FM akan menguruskan maklumat peribadi anda yang FM dikumpulkan mengikut Dasar Privasi ini.
  2. FM menghadkan pengumpulan maklumat peribadi hanya kepada maklumat yang diperlukan untuk penyediaan perkhidmatan FM dan operasi Aplikasi/Laman web
  3. FM tidak akan dengan sengaja mengumpul sebarang maklumat peribadi daripada mana-mana orang di bawah umur lapan belas (18) tahun.

4. TUJUAN PENGUMPULAN DAN PENGGUNAAN DATA PERIBADI

  1. FM berhak untuk mengumpul dan menggunakan maklumat peribadi anda untuk tujuan berikut:
    1. untuk mematuhi mana-mana perundangan, peraturan, proses perundangan dan/atau permintaan Kerajaan yang berkenaan, termasuk tetapi tidak terhad kepada prinsip 'Kenali Pelanggan Anda’, usaha wajar pelanggan, pencegahan pengubahan wang haram dan tujuan pencegahan berkaitan pembiayaan keganasan;
    2. penyelidikan pasaran untuk lebih memahami keperluan anda berhubung dengan perkhidmatan FM;
    3. untuk memperbaiki Aplikasi/Laman web, produk dan/atau perkhidmatan FM;
    4. untuk memenuhi permintaan anda apabila menggunakan produk atau perkhidmatan kami;
    5. untuk memenuhi transaksi dengan peniaga FM;
    6. untuk berkomunikasi dengan anda dan pengunjung lain ke Aplikasi/Laman web, untuk memaklumkan kepada anda (di mana perlu) mana-mana naik taraf, serta produk dan perkhidmatan lain yang disediakan daripada FM, ahli gabungannya dan pihak ketiga;
    7. membolehkan anda mengakses kawasan yang terhad untuk Aplikasi/Laman web;
    8. untuk memperibadikan mana-mana perkhidmatan dan produk kami untuk anda dan untuk menghantar iklan dan tawaran yang disasarkan daripada kami dan pihak ketiga;
    9. untuk sebarang keperluan pengebilan dan untuk mengekalkan rekod pembayaran yang berkaitan;
    10. untuk memberi respons kepada sebarang tuntutan oleh pihak ketiga atau sebagai tindak balas terhadap sebarang kemungkinan melanggar mana-mana perjanjian atau polisi yang mentadbir penggunaan Aplikasi/Laman web anda atau mana- mana produk atau perkhidmatan FM;
    11. untuk melindungi hak FM, termasuk tetapi tidak terhad kepada keselamatan atau integriti Aplikasi/Laman web;
    12. mengenalpasti dan menyelesaikan sebarang masalah teknikal yang berkaitan dengan Aplikasi/Laman web dan produk dan/atau perkhidmatan kami; dan/atau
    13. untuk perniagaan atau analisis operasi, pemasaran dan tujuan promosi yang lain.

5. PENGUMPULAN DATA LAIN

  1. FM boleh menggunakan kuki, yang boleh mengesan aktiviti anda merentasi Aplikasi/ Laman web dan data rekod yang termasuk:
    1. alamat IP komputer anda;
    2. jenis pelayar
    3. laman web yang anda lawati sebelum anda datang ke Aplikasi/Laman web;
    4. halaman dalam Aplikasi/Laman web yang anda lawati;
    5. masa yang dibelanjakan untuk halaman, item dan maklumat yang dicari pada Aplikasi/Laman web, akses masa dan tarikh, dan statistik lain
  2. Data yang dikumpul boleh digunakan oleh FM untuk tujuan berikut:
    1. analisis dan penilaian bagi membantu FM memperbaiki Aplikasi/Laman web dan produk dan perkhidmatan yang disediakan;
    2. membolehkan ciri dan fungsi tertentu pada Aplikasi/Laman web atau perkhidmatan, termasuk tetapi tidak terhad untuk mengingati nama pengguna, keutamaan menyemak imbas, dan keutamaan Perkhidmatan lain;
    3. membina profil bagaimana anda dan pengguna lain menggunakan Aplikasi/Laman web FM;
    4. mentadbir perkhidmatan FM kepada anda dan kepada pengiklan kami; dan
    5. mewujudkan statistik penggunaan pada platform FM.
  3. Kebanyakan pelayar Internet memberikan anda pilihan untuk mematikan pemprosesan cookies. Anda mungkin memadamkan cookies semasa menyemak imbas Aplikasi/laman web tetapi ini boleh menyebabkan kehilangan fungsi, menyekat penggunaan Aplikasi/Laman web anda dan/atau melambatkan atau memberi kesan kepada cara ia beroperasi.

6. PENDEDAHAN, PEMPROSESAN DAN PENGEKALAN DATA

  1. FM hanya akan mendedahkan maklumat anda:
    1. kepada kakitangan FM, kontraktor bebas, anak syarikat, ahli gabungan, perunding, rakan perniagaan, pembekal perkhidmatan, pembekal dan ejen, bertindak ke atas pihak FM bagi mana-mana tujuan yang dikenal pasti di bawah Seksyen 4 dalam Dasar ini
    2. Jika FM mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa pendedahan adalah perlu untuk mengenal pasti, Menghubungi atau membawa tindakan undang-undang terhadap seseorang yang mungkin menyebabkan kecederaan atau gangguan (sama ada secara sengaja atau tidak sengaja) dengan hak atau harta FM, pengguna lain Aplikasi/Laman web, produk atau perkhidmatan, atau orang lain yang boleh menganiaya aktiviti tersebut; atau
    3. untuk bertindak balas terhadap proses kehakiman dan memberi maklumat kepada agensi penguatkuasaan perundangan atau berhubung dengan penyiasatan mengenai perkara yang berkaitan dengan keselamatan awam, seperti yang dibenarkan oleh undang-undang, atau sebaliknya seperti yang dikehendaki oleh undang-undang
  2. Maklumat peribadi yang dikumpulkan daripada anda juga mungkin dipindahkan kepada pihak ketiga sekiranya:
    1. FM melibatkan ahli gabungannya dan/atau pihak ketiga yang lain untuk menyediakan produk dan/atau perkhidmatan tertentu kepada anda bagi pihak FM. Dalam kes seperti ini, FM hanya akan memberikan maklumat yang ‘perlu diketahui’ kepada pihak ketiga , dan FM akan menghadkan hak mereka untuk menggunakan dan mendedahkan maklumat peribadi anda bersesuaian dengan perjalanan kerja mereka untuk FM;
    2. untuk mengesahkan ketepatan maklumat peribadi yang telah diberikan kepada kami;
    3. mengesan, mencegah atau mengutarakan isu penipuan, keselamatan atau teknikal;
    4. perniagaan Aplikasi/Laman web ini atau sebahagian daripadanya dan data pelanggan yang berkaitan dengannya dijual, diserahkan atau dipindahkan, di mana kami memerlukan pembeli, pemegang serah hak atau penerima untuk mengendalikan maklumat peribadi selaras dengan Dasar Privasi ini; atau
    5. kami dikehendaki berbuat demikian kerana undang-undang yang terpakai, perintah mahkamah atau peraturan kerajaan, atau jika pendedahan sedemikian adalah perlu untuk menyokong apa-apa siasatan jenayah atau perundangan lain atau prosiding di sini atau di luar negara.
  3. Di mana pembayaran kepada peniaga FM dibuat melalui Aplikasi/Laman web, FM mungkin berkongsi maklumat peribadi yang boleh termasuk nama, alamat penghantaran dan nombor telefon anda, bagi tujuan membolehkan peniaga FM memenuhi transaksi.
  4. Maklumat yang berkaitan dengan akaun bank dan maklumat kewangan lain tidak akan didedahkan kepada sesiapa sahaja melalui Aplikasi/Laman web ini, kecuali FM perlu berbuat demikian untuk mematuhi mana-mana perundangan, peraturan, proses perundangan dan/atau permintaan Kerajaan yang berkenaan.
  5. Di mana maklumat peribadi dikongsi dengan pihak ketiga, FM akan menjalankan semua usaha yang munasabah untuk memastikan bahawa pihak ketiga tersebut memastikan maklumat peribadi anda selamat.
  6. Kami boleh memindahkan maklumat peribadi anda ke negara selain negara di mana data itu dikumpulkan pada asalnya. Apabila kami memindahkan maklumat peribadi anda ke negara lain, kami akan melindungi maklumat tersebut seperti yang diterangkan dalam Dasar Privasi ini dan mematuhi keperluan perundangan yang berkenaan yang menyediakan perlindungan yang mencukupi untuk pemindahan maklumat peribadi anda ke negara lain
  7. Selepas akaun anda tidak aktif (iaitu, jika anda meminta untuk dialih keluar daripada pangkalan data FM), FM akan menyimpan maklumat peribadi anda dalam Arkib untuk tempoh yang mungkin dikehendaki di bawah mana-mana undang-undang atau peraturan yang berkenaan. Maklumat anda hanya akan digunakan sebagai perlu untuk tujuan cukai atau membuktikan pematuhan FM kepada mana-mana perundangan yang berkenaan.

7. AKSES DAN KEMAS KINI KEPADA MAKLUMAT PERIBADI

  1. Anda mempunyai hak untuk mengakses dan menyemak apa-apa maklumat peribadi yang telah dikumpulkan dan disimpan daripada anda
  2. Anda bertanggungjawab untuk memaklumkan FM mengenai perubahan maklumat peribadi anda dari semasa ke semasa dan mempunyai hak untuk meminta pindaan maklumat peribadi yang tidak tepat atau tidak lengkap dengan mengemukakan permintaan melalui e-mel. FM akan skrin dan mengesahkan semua permintaan sebelum menguatkuasakan pembetulan. Setelah disahkan, FM akan memberi kesan kepada pembetulan atau kemas kini secepat yang boleh dilaksanakan secara komersial.
  3. Dalam usaha untuk mengesahkan maklumat peribadi anda, FM boleh meminta anda untuk menyediakan dokumentasi sokongan untuk menyokong maklumat peribadi yang disediakan.

8. PERLINDUNGAN KESELAMATAN

  1. FM melindungi maklumat peribadi anda dengan:
    1. menyekat akses pihak ketiga kepada sebarang maklumat peribadi;
    2. mengekalkan perisian dan teknologi yang berkaitan dalam Aplikasi/Laman web dan platform pembayaran FM untuk menghalang capaian komputer tanpa kebenaran;
    3. memusnahkan maklumat peribadi anda dengan selamat apabila ia tidak diperlukan untuk sebarang tujuan perundangan atau perniagaan.
  2. FM menggunakan teknologi penyulitan gred tinggi apabila memproses butiran kewangan anda untuk memastikan maklumat peribadi anda selamat dan terkawal.
  3. Jika anda percaya bahawa maklumat peribadi anda di Aplikasi/Laman web FM telah dilanggar atau dikompromi, sila hubungi FM dengan segera.
  4. Kata laluan anda adalah kunci kepada akaun anda. FM menggalakkan anda untuk menggunakan nombor unik, huruf dan aksara khas. Jangan berkongsi kata laluan FM anda kepada sesiapa.Jika anda berkongsi kata laluan anda dengan orang lain, anda akan bertanggungjawab untuk semua tindakan yang diambil atas nama akaun anda dan anda juga boleh tertakluk kepada tindakan mengikat yang sah yang diambil bagi pihak anda. Jika kata laluan anda telah dikompromi, atau anda mempunyai alasan untuk mempercayai ia telah dikompromi, atas sebarang sebab, anda harus menukar kata laluan anda dengan segera.
  5. Anda diingatkan untuk log keluar daripada akaun anda dan menutup Aplikasi apabila selesai menggunakan peranti kongsi.

9. APLIKASI LUARAN/PAUTAN LAMAN WEB

  1. Sesetengah halaman Aplikasi/Laman web FM mungkin mempunyai pautan ke luaran yang dimiliki atau dikendalikan oleh pihak ketiga. FM tidak akan bertanggungjawab terhadap kandungan, maklumat, operasi atau aktiviti Aplikasi/Laman web tersebut. FM amat mengesyorkan agar anda berhati-hati membaca dan memahami mana-mana Dasar Privasi Aplikasi /Laman web pihak ketiga sebelum anda berkongsi maklumat peribadi anda dengan Aplikasi /Laman web tersebut.

10. Hubungi Kami

  1. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar e-mel kepada pasukan sokongan kami di support@fullrich.com.my. semua produk dan perkhidmatan yang disediakan oleh kami adalah tertakluk kepada terma dan syarat FM yang berkenaan yang terdapat di dalam Aplikasi/Laman web FM dan ditadbir oleh undang-undang Malaysia.